Entwine

27. srpna 2011 v 9:00 | Verynkaaa |  Hudba
Tááákže lidičky, slibovaný článek je tady!
Bohužel, ať jsem hledala, jak jsem hledala, moc informací jsem nezjistila, zvláště ze současné doby, takže tenhle článek bude stručnější, ale základní informace se z něj určitě dozvíte, tak přeji příjemné počtení Usmívající se




Členové:
Mika Tauriainen - zpěv
Aksu Hanttu - bicí
Joni Miettenen - baskytara
Tom Mikola - kytara, zpěv
Jaani Kähkönen - kytara
Ritta Heikkonen - klávesy


Diskografie:
1997 - Divine Intimity
1999 - The Treasures Within Hearts
2001 - Gone
2002 - Time of Despair
2004 - DiEversity
2006 - Fatal Design

Divine Intimity
Skupina Entwine vznikla roku 1995 ve Finsku, původně jako Death metalová, v současné době spíše Gothic metalová skupina.
Roku 1997 vydala skupina v sestavě P. Williman - zpěv, T. Taipale - baskytara, T. Mikola - kytara a zpěv první demo pod názvem Divine Intimity. Odezva na toto demo byla celonárodně pozitivní a do celého světa se šířily zprávy o nové finské skupině.
Roku 1998 se ke skupině přidala klávesistka Ritta Heikkonen a sestava Entwine byla kompletní.


The Treasures Within Hearts
Studio Spikefarm Records nabídlo v roce 1999 skupině spolupráci a ještě v tomto roce vydávají Entwine album The Treasures Within Hearts. Album mělo od samého počátku velmi dobré hodnocení po celém světě a skupina slavila stále větší a větší úspěchy. Bohužel i přes všechny úspěchy to neklapalo uvnitř skupiny a hned po vydání tohoto alba skupinu opouští zpěvák P. Williman a baskytarista T. Taipale. Jejich místo zaujímají Mika Tauriainen - zpěv a Joni Miettenen - baskytara.


Gone
Další album na sebe nenechá dlouho čekat, kapelu nezaskočí ani změna sestavy a v roce 2001 vydávají další album Gone. Toto album je stejně jako předchozí alba velmi úspěšné po celém světě. Album Gone bylo dokonce vyhlášeno albem měsíce v Německu. Singl z tohoto alba New Dawn byl po dlouhou dobu hraný v německých klubech a umístil se v nejlepší desítce mezinárodní hitparády.
V tomto roce se ke skupině navíc přidává další člen - Jaani Kähkönen. Entwine byla Jaaniho první živá zkušenost, ale brzy si zvykl a tvořil nedílnou součást Entwine.


Time of Despair
Skupina si získává stále více nových fanoušků, jsou stále více úspěšní a v roce 2002 vydávajípod společností Finnish Astia Studios nové album s názvem Time of Despair. Jednalo se o jejich životní album, jelikož právě po jeho vydání se skupina vydává na turné se skupinami Theatre of Tragedy a Ram-Zet.


DiEversity
Roku 2004 vydávají Entwine další album DiEversity opět pod jménem společnosti Finnish Astia Studios. Toto album je opět velmi úspěšné, především díky singlu Break Me, za který získali stříbrnou desku.
Po tomto albu jakoby se po skupině slehla zem a téměř dva roky není o skupině slyšet.


Fatal Design
Po dlouhé odmlce, když se na skupinu téměř zapomělo, vydávají Entwine další album Fatal Design. Tato deska je vyjímečná tím, že její natáčení skupině zabralo pouze něco málo přes týden.
Album bylo natočeno pod jinou společností, a to Petrax and Grovelend studios.
Za zmínku jistě stojí to, že na desce Entwine spolupracovali s Finnvox's Mikko Karmila, který spolupracoval např. s Nightwish či Children of Bodom a dále pak s Stockholm's Cutting Room.
Z tohoto alba je nejznámějším singlem skladba Surrender.
Fatal Design je albem, které fanouškům představuje nové, složitější Entwine. Skupina dělá velké pokroky v Gothic metalovém stylu.


Painstained
Album bylo vydáno v roce 2009.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Líbil se vám tento článek?

Ano 60.5% (75)
Ne 39.5% (49)

Komentáře

1 Hilja Virtanen Hilja Virtanen | Web | 16. ledna 2013 v 14:44 | Reagovat

Entwine jsem nedávno objevila a strašně moc se mi líbí.. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama