Halestorm

28. října 2011 v 23:24 | Verynkaaa |  Hudba
HALESTORM


Současní členové:
1998 - současnost Elizabeth "Lzzy" Hale - zpěv, kytara, klávesy
1998 - současnost Arejay Hale - bicí, doprovodný zpěv
2003 - současnost Joe Hottinger - kytara, doprovodný zpěv
2004 - současnost Josh Smith - basová kytara, doprovodný zpěv

Diskografie:
2000 - Don't Mess With The Time Man - EP
2005 - One and Done - EP
2009 - Halestorm - CD
2010 - Live in Philly - CD/DVD
2010 - ReAnimate: cover's EP - EP

Halestorm jsou americká rocková skupina původem z Pensylvánie. Založili ji sourozenci Elizabeth a Arejay Hale, kteří se psaní písní a hudbě věnovali již od roku 1997, kdy jim bylo 10 a 13 let.
Oba sourozenci se od pěti let učili hrát na klavír. Lzzy později na "keyguitar" a Arejay na bicí. Ještě jako teenageři vydali v roce 2000 EP s názvem Don't Mess With The Time Man.


Halestorm založili sourozenci společně se svým otcem, který zde působil jako kytarista až do roku 2004, ve kterém se ke skupině přidal Josh Smith a převzal tak otcovu funkci v kapele. V roce 2003 se ke kapele přidal kytarista Joe Hottinger a skupina byla kompletní.

Halestorm podepsali smlouvu s nahrávací společností Atlantic Records a v roce 2005 pod touto společností vydali další EP s názvem One and Done. Tentokrát šlo o "live" album.


Své debutové studiové album s jednoduchým názvem Halestorm vydali až v roce 2009, ale za to mělo neskutečný úspěch. První singl z tohoto alba I get Off získal výborné ohlasy a dlouho se držel v rádiích.


Na konci toho samého roku vypouští do éteru skupina další singl - It's not You, který měl stejný úspěch, jako jeho předchůdce.


Počátkem roku 2010 vydává skupina hudební propagační video pro jejich skladbu Love/Hate Heartbreak a ještě v tom samém roce (listopad 2010) vydávají svůj poslední singl z tohoto alba a to Familiar Taste of Poison. Oba videoklipy mají velký úspěch a posluchači je přijali více než dobře.


Ačkoliv má skupina na kontě pouze jedno studiové album, nezahálí, jak by se mohlo na první pohled zdát, ba naopak. Halestorm jsou známí pro své tzv. Non-Stop Touring (=konají více než 250 vystoupení ročně).

Od roku 2006 doprovázeli po koncertech slavné heavy metalové skupiny jako Chevelle, Seether, Staind, Papa Roach, Trapt, Three Days Grace, Theory of Deadman, Buckcherry, Disturbed, Shinedown, Avenged Sevenfold, Megadeth, Hellyeah a Heaven & Hell.

Halestorm se také objevili na prvním ročníku Rockstar Energy Drink Uproar Festivalu v roce 2010.
V říjnu roku 2010 se účastnili Louda Festival Park v Japonsku, kde skupina byla vůbec poprvé. Ještě v tomto roce se skupina vydala na turné Taste of Chaos se skupinami Disturbed, Papa Roach a Buckcherry.
V listopadu 2010 vydávají živé CD/DVD s názvem Live in Philly 2010, které je záznamem jejich vystoupení ve Philadelphii na počátku tohoto roku.



V březnu roku 2011 vydává skupina další EP s názvem ReAniMate:cover's EP, které obsahuje covery známých písní, např. Out Ta Get Me od Gun's 'n Roses, Bad Romance od Lady GaGa a Slave To the Grind od Skid Row.



Na twitteru Lzzy Hale se objevila informace, že skupina pracuje na dalším studiovém albu. Tato informace byla záhy potvrzena a Lzzy oznámila v srpnu 2011, že jejich nové album je prozatím v polovině, a že by mělo vyjít počátkem roku 2012.
















ELIZABETH "LZZY" HALE






































AREJAY HALE



























JOSH SMITH
































JOE HOTTINGER
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucilla Leppänen Lucilla Leppänen | Web | 1. listopadu 2011 v 20:38 | Reagovat

Oni doprovázeli na koncertech i Three Days Grace ? To je super !! Já je chcu aj u nás :-)

2 ann-ihilation ann-ihilation | Web | 3. listopadu 2011 v 21:44 | Reagovat

mmm asi je omrknu, protože ten kytarista je fakt fešák :D

3 The Poodles The Poodles | 3. srpna 2012 v 19:03 | Reagovat

cau jaje poslochm dloho a so super 8-)

4 pitris65 pitris65 | Web | 11. listopadu 2012 v 12:00 | Reagovat

Výborná kapela,pěkný hlas! ;-)

5 cheap dresses cheap dresses | E-mail | Web | 17. ledna 2013 v 14:07 | Reagovat

Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with more information? It is extremely helpful for me. Having an Around the Clock Bridal
http://www.movedress.com

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama